Gercekten harika bir corek. Borekleri etli cok sevmiyorum. Peynirli , patatesli veya bu tur degisik harclar olacak .Bu boregin yapimida cok kolay oldu. Zamanimi fazla almadi, bulasigi azdi:) artik hep yaparim bunu ben;) Isteyenler, Turkiye'dekiler isi dahada kolaylastirmak icin ,bu boregi yapmak icin hazir ekmek hamuruda kullanabilirler.
MALZEMELER:
1 kg un
4 yemek kasigi maya
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
yeterince ilik sut
Ic Malzemesi:
150 gr tereyagi
hazirlanmis cemen yada acika
YAPILISI:Hamuru ayni pide hamuru gibi mayalayabilirsiniz. Cok kati olmayan bir hamur elde etmek icin: mayayi ilik sutle ve sekerle kabartin. Daha sonra elenmis unun ortasini acip kabarmis sutlu maya karisimini dokun. Tuzunuda katip iyice yogurun. Hamuru ilik bir ortamda mayalandirdiktan sonra , ben hamurumu uce boldum. Merdane ile ince bir sekilde actim. Tereyagini yumusak halde hamura elimle surdum. ve alt ust boregi yapar gibi rasgele kapadim. Tekrar merdane ile dikdortgen sekilde acmaya calistim. Sekil bozukda olsa farketmez. Icine bu sefer hazirladigim acikami surdum. Rulo sekilde hamurumu sardim. Diger iki bezeyide ayni sekilde yaptiktan sonra tepside 10 dk. beklettim. Uzerlerine yumurta sarisi surup, susam serptim. 175 derecede pisirdim. Pistikten sonra ilininca 2 parmak kalinliginda kesip servis tabagima aldim. Ben acika kullandim. Tarif aslinda cemenliydi. Istege gore acika veya cemen farketmez. Ayrica sut olcusu vermedim. Ama ister sut ile isterseniz un ile bu kivami yakalayabilirsiniz. Un ile kivami yakalamak icin aldigi kadar un ve 5-6 bardak sut koymak yeterli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder