24 Şubat 2007 Cumartesi

PATLICAN OTURTMA


Bizim evde patlican kizim ve esim tarafindan pek sevilmez. Ben de tam tersi bayilirim her turlusune. Birde yaninda cacik varsa harika bir ikilidir benim icin. Bilmiyorum ne kadar dogru ama, patlican dogumu erkenlestiriyormus. Hamile kadinlarin yemesimi lazim yememesimi bilemedim:) Ama ben bu hafta oturtmayi yapip yedim sizlerle paylasmak istiyorum.


MALZEMELER:

4 patlican
1/2 kg kiyma
1 adet kuru sogan
1 adet domates
biraz maydonoz
bir tutam kekik
1 bas sarimsak
tuz, karabiber


YAPILISI: Patlicanlari alacali sekilde soyup halka seklinde kestim. Biraz tuzlu suda beklettim. Daha sonra kagit havluyla kurulayarak tavadaki kizgin yaga attim. Hafifce hepsini kizarttiktan sonra su dolu kaba koydum. Ve kagit havluyla yaglarini cektirerek alip, tencereme dizdim. Tavada cok az yagda robotta cektigim soganlarimi kavurdum.Kiymayida ekleyip iyice kavurduktan sonra, kup kup kesilmis domateslerimle diger malzemeleri katip, bes dk daha ocakta cevirdim. Sonra tencereye dizdigim patlicanlarin uzerine kiymali harcimi yaydim. Bir bas sarimsagi soyup butun butun butun tencerenin uzerine serpistirdim. Salcali suyunuda hazirlayip uzerine doktum. 20 dk ocakta pisirdim. Patlicanlar kizarirken yagin icine bir tutam tuz katarsaniz fazla sicramiyorlar. Isterseniz uzerini dilimlenmis domates ve biberlerle susleyerek pisirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: