Tavuk corbasi bana hasta corbasi gibi gelir. Belkide kucukken hep oyle derlerdi. Bol limmonlusu, sebzelisi, sehriyelisi her turlusu kabulumdur cok severim.
MALZEMELER:
1adet tavuk gogsu
1avuc sehriye
biraz maydonoz
tuz
karabiber
Terbiyesi Icin:
yarim limon suyu
2 yumurta sarisi
YAPILISI:Tavuk gogsunu hasladiktan sonra didikledim. Suyunu artirarak didiklenmis haliyle ocaga koydum. Icine tuzunu, karabiberini vee sehriyesini atip kaynattim. Inmesine yakin minik minik dogranmis maydonozlari ekledim. Ve kasede cirptigim 2 yumurta sarisini v limon suyunu ekleyip bir tasim daha kaynatip altini kapadim. Bu sadde sekli tabiiki. Ama ben genelde tavuk corbasini yaparken minik minik dogranmis kereviz saplarini, havuc, patates gibi sebzeleride katarim. Lezzeti hos sebzeli tavuk corbasi olur oda:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder