1 Şubat 2007 Perşembe

HASHASLI COREK


Kimi yorelerde cok sevilen ve yenilen hashasi bende her sene taa buralara kadar tasirim:) olmazsa yapamam dedigim bir kac yiyeceklerden biridir benim icin. Turkiye'de artik heryerde satiliyor. Onceleri cok bulamazdik. Cocuklugumda babaannem cok yapardi. Mis gibi cekilmis kavrulmus hashasi yaglar hashasli corekler yapardi bize. Tabi benim yaptigim onunki gibi olmasada tadini aliyoruz.


MALZEMELER:


1kg un
3 yemek kasigi kuru maya
2 yemek kasigi seker
sut
tuz
hashas
ceviz
siviyag
1 yumurta


YAPILISI: Butun malzemelerin olculerini vermedim ama ne kadar katabileceginizi kivamla anlatmaya calisirim diye dusundum. Unun ortasini acin. Bir kaseye ilik sutu sekeri ve mayayi katip kabarmasi icin bekleyin. Daha sonra kabarmis olan mayayi unun ustune bosaltin. Tuz ve gerektigi kadar sut ekleyip hamuru oldukca civik bir kivamda yogurun. Ayni pide hamurunda oldugu gibi. Uzerini kabarmasi icin bir bezle kapatin. Bir kapta hashasi bolca zeytinyagi , cekilmis ceviz, iki kasik sekerle karistirin. Mayalanan hamurdan minik bezeler koparip her bezeyi oklava ile acin. Cok ince olmasin. Hashasli karisimdan bu actiginiz hamur uzerine iki uc kasik dokup elinizle yayin. Sonra iki parmak kalinliginda hamuru seritler halinde kesin. Kestiginiz seritleri rulo yaparak resimdeki sekli vermeye calisin. Bir tepsiye dizin. Hamur bitene kadar ayni islemi yapin. Ve en ustede yumurta sarisi surup firina verin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bunlar cok guzele benziyor. Artik birde elinle yaptigini yemek kaliyor kanimca.