10 Ocak 2009 Cumartesi

Saman Kebabi




Uzun bir ara verdim farkindayim, Bilgisayarimin bozuklugu sebebimdir:) Yenice kavusmus oldugum yeni bilgisayarimla sizlere yeni tarifimi vermek istiyorum.l Saman kebabini biz cok severek yedik. Aslinda icerisinde alisilmis tadlar var ama hepsi bir araya gelince guzel bir lezzet ortaya cikiyor.

MALZEMELER:

1 kg kadar kusbasi et(kavurma icin ne aliyorsaniz)
5-6 adet patates
2 dis sarimsak
1 buyuk kase yogurt
1 su bardagi sivi yag

YAPILISI: Aslinda normal tarifte patatesler rendeleniyor kagit havlu uzerinde sulari alinip o sekilde kizartiliyor. Ama ben julien seklinde kesip oyle kizarttim. Etimizi normal sekilde kavuruyoruz. Sarimsakli yogurdumuzu da hazirlayip. Servis tabagina once kavrulmus eti uzerine patatesleri, ve onunda uzerine sarimsakli yogurt ve istenirse kizarmis yag dokup servis yapilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gercekten nefıs gorunuyor canım ellerıne saglık sevgılerımle..