Cok sevdigim ama az yaptigim yemeklerden biridir. Sevmeyenide duymadim daha. Keske olsada yesek dedigimiz zaman cok olur. Patlicanin evde cok oldugu birgun bende yapma karari aldim. Yaklasik 20-25 gundur siteye koyulmak icin bekliyor tarif:)
MALZEMELER:
500 gr kadar kusbasi et ( kuzu tercihim )
2 adet domates
2 adet kuru sogan
6 adet patlican
1 su bardagi sut
2 kasik un
kasar peyniri
1 kucuk demet maydonoz
tuz
karabiber
YAPILISI: Yagda kusbasi et ve centilmis soganlar birlikte kavrulur. Domateslerde minik minik dogarnip ilave edilir. Tuz ve karabiberde katip 3 su bardagi kadar su konup et pismeye birakilir. Patlicanlar ya ocak uzerinde yada firinda kozlenir. Kozlendikten sonra kabuklari soyulup ince ince dogranir. Baska bir tencerede yag ile un kavrulur. Uzerine dogradigimiz patlicanlar katilir. Sut ve tuz eklenir. Kivamli bir hal alincaya kadar pisirilir. Ocaktan almadan icine 1 fincan kadar kasar rendesi katilir, karistirilir. Servis yaparken ya tabagin bir kenarina patlicanli karisimi diger bir yanina etli karisimi koyar maydonozla susleyerek servis yaparsiniz yada, tabagin ortasina etleri kenarina patlicali pureyi yayarak koyup gene maydonozla susleyip servis yapabilirsiniz. Benim cektigim resim biraz acil oldu ama onemli olan tadi harikaydi:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder