25 Ağustos 2008 Pazartesi

Iskembe Corbasi


Uzun zaman oldu icmeyeli bu corbayi. Nasil severim nasil:) Burada bulmak zor. Denk geldim cin marketinde hemen aldim. Ozlemisiz iki gun boyunca sarimsak kokusu cikmadi evimizden.

MALZEMELER:
1 kg iskembe
1 kase yogurt
3 yemek kasigi un
bolca sirke
bolca sarimsak
tuz
kirmizi toz biber

YAPILISI: Iskembe aslinda cok degisik sekillerle pisiriliyor ama ben bu sefer en sevdigim sekli olan yogurtlu unlu olarak pisirdim. Iskembeyi oncelikle cok guzelce yikadim. Kaynar sularla felan guzelce temizledim. Temizlerken ben bicagin keskin olmayan kismiyla kaizrmis gibi temizledim. Sonra buzluga attim. Bir gun beklettim ertesi gun dudukluye iskembeyi koyup, uzerine cikacak kadarda su koyup pisirdim. Pistikten sonra minik minik kupler halinde dogradim. Tekrar kaynatmis oldugum suyun icerisine koydum. Bir kapta yogurt ve unu cirpip iskembeye ekledim. Icerisine istedigim kadar sarimsak ve sirke karisimini , tuzunuda koyup kaynayincaya kadar pisirdim. Tabaga koyup uzerine siviyagda kizarttigim kirmizi toz biberi uzerine gezdirdim. Ben sirke ve sarimsagi bolca koymayi seviyorum. Tabagimiza ekstradan ekledik. Inanilmaz guzel olmustu:)

2 yorum:

kulkedisi dedi ki...

tesekkur ederim omurcum. acemiice basladim iste bende. senin kadar olmasada degisik bir seyler yayinlamaya calisiyorum. sen masallah sushi felan..:) sevgilerimle...

banu kırmızıgül dedi ki...

canım benim bende çok severim ve temiz iskembe buldukça yaparım. sevgilermle..