Bircok tarif denedim bu lezzeti yakalayabilmek icin:) Denedigim ve basarili oldugum tek elmali tart tarifi. Portakal agacindan aldigim tarifi herkese tavsiye ederim.
MALZEMELER:
150 gr. tereyagi
2,5 su bardagi un
yarim su bardagi tozseker
1 paket kabartma tozu
2 yumurtanin sarisi
ic malzemesi:
4 orta boy elma
yarim su bardagi tozseker
yarim su bardagi cekilmis ceviz
1tatli kasigi tarcin
YAPILISI:Elmalari kabuklari soyup rendeleyin. Tavada sekerle birlikte suyunu cekene kadar kavurun. Kavrulduktan sonra ceviz ve tarcinida ekleyip sogumasi icin kenara birakin. Hamur icin unu bir kaba koyun ortasini acin. Butun malzemeleri icine koyup yogurun. Hamuru ikiye bolun. Birisini elinizle 25-30 cm lik tart kalibiniza iyice bastirarak yayin. Kenarlarini hafifce yuksek tutun. Elmali ici hamurun uzerine yayin. Tart kalibiniza degmesin. Obur hamuruda incecik acip elmali harcin uzerine kafes seklinde doseyin.180 derecede uzeri hafif kizarana kadar pisirin.
NOT: Ben elmali harcin icerisine birazcik ayva marmeladi karistirdim. Cok hosuma gitti. Bir keresindede erik marmeladi karistirmistim. Ben boylesini daha cok sevdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder