Annemin meshur corbalarindan biri. Hem cok besleyici, hem de cok leziz. Ramazandan beri su gun yapayim bugun yapayim derken kismet buguneymis.
MALZEMELER:
MALZEMELER:
Yarim koyun boynu
2 kahve fincani un
1 cay bardagi sut
2 yumurta sarisi
yarim limon suyu
2 orta buyuklukte domates
3 yemek kasigi tereyagi
2 dis sarimsak
su
tuz
YAPILISI: Bir tencerede boyun eti pisirilir. Sonra zar buyuklugunde kucucuk parcalara kesilir. Baska tencerede tereayaginda unu hafifce kavurup uzerine sutu doktum. Pisen bu karisima sarimsagi,boyun suyunu ve etlerini ekledim. Biraz kaynattim. Sonra yagda kavurdugum rendelenmis domatesleri, tuzunu ekledim. Eger domates yoksa ,domates salcasida oluyor. 2yumurtanin sarisini limon ile cirpip, corbaya ilave ettim. 2 dk daha ocakta tutup aldim. Isterseniz kirmizi biberle susleyerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder