Cok severim ay coregini. Ilk kez denedim.Fena degillerdi. Ama halen Turkiye'de pastanelerde satilan lezzete ulasamadim acikcasi. Belkide o yuzden fena degillerdi diyorum.Ama ilk denemeye gore guzeldi. Tarifi portakal agacindan aldim. Iste tarif:
MALZEMELER:
500 gr un
150 gr toz şeker
2 yumurta
25 gr yaş maya
100 gr tereyagi
ic malzemesi:
kakaolu kek
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
çikolata parçaları
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
çikolata parçaları
su
YAPILISI: Unu bir kaba koyup ortasini havuz gibi acin. Yagi minik parcalar halinde una karistirin. Seker ve suda erittigimiz mayayida ekleyin. Yumurtalarida ekleyerek yogurun. Yarim saat dinlendirin hamuru. Bu arada ic malzemesi icin keki elinizle uufalayin. Su disindakki butun malzemeleri karistirin. Suyu az az ekleyerek yapisik yapisik bir karisim elde edeceksiniz. Hamurrdan yumurta buyuklugunde parcalar koparip merdane ileacin. Icmalzemesini koyduktan sonra rulo yapip ay sekli verin. uzerine yumurta sarisi surup. ister dilimlenmis bademle susleyin ister sade olarak firina verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder