Iste buda benim bayram tatlimdi. Bayramdan once yazayim dedim ama vakit bulamadim. Misafirlerim ve ev halki cok begendi. Biraz tefarruatli ama tadina doyum olmuyor.
MALZEMELER:
1 kg tel kadayif
1,5 su bardagi tozseker
200 gr. tereyagi
istenirse cok az tarcin(ben koymadim)
ceviz
Sakizli muhallebi icin:
1,5 lt sut
1,5 su bardagi tozseker
1,5 su bardagi un
250 gr tereyagi
1 adet damla sakizi
YAPILISI: Tereyagini teflon bir tavada eritin. Uzerine minik minik kopardiginiz kadayiflari ekleyin. Kavrulurkende kadayiflar zaten kiriliyor. Biraz kavurun. Rengi donmeye baslayinca uzerine sekeri ilave edip agir ateste karistirarak kavurun.Hepsi kavrulduktan ve kadayiflarin rengi kahverengilesmeye iyice yuz tuttugunda cevizi ekleyin. Ayri bir tencerede muhallebiyi pisirin. Butun malzemeleri karistirip en son damla sakizini katip mikserle cirpin. Kizarmis olan kadayifin yarisini bir borcama guzelce yayin. Uzerine muhallebiyi dokun. Kalan kadayifida muhallebinin uzerine yayin. Dolapta 1 saat bekledikten sonra keserek soguk olarak servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 kg tel kadayif
1,5 su bardagi tozseker
200 gr. tereyagi
istenirse cok az tarcin(ben koymadim)
ceviz
Sakizli muhallebi icin:
1,5 lt sut
1,5 su bardagi tozseker
1,5 su bardagi un
250 gr tereyagi
1 adet damla sakizi
YAPILISI: Tereyagini teflon bir tavada eritin. Uzerine minik minik kopardiginiz kadayiflari ekleyin. Kavrulurkende kadayiflar zaten kiriliyor. Biraz kavurun. Rengi donmeye baslayinca uzerine sekeri ilave edip agir ateste karistirarak kavurun.Hepsi kavrulduktan ve kadayiflarin rengi kahverengilesmeye iyice yuz tuttugunda cevizi ekleyin. Ayri bir tencerede muhallebiyi pisirin. Butun malzemeleri karistirip en son damla sakizini katip mikserle cirpin. Kizarmis olan kadayifin yarisini bir borcama guzelce yayin. Uzerine muhallebiyi dokun. Kalan kadayifida muhallebinin uzerine yayin. Dolapta 1 saat bekledikten sonra keserek soguk olarak servis yapabilirsiniz.
1 yorum:
cok ilginc, resmini cok merak etim, ellerine saglik..
Yorum Gönder