28 Ekim 2007 Pazar

Balkabagi Corbasi


Artik hemen hemen her sebzenin degisik yemekleri yapilmakta. Insan tatlisini yaptigi bir sebzenin tuzlu yemegi nasil olur diye dusunuyor ilk basta. Ama emek verilipde yapilan hersey cok guzel oluyor denemek lazim. Alisilagelmis tatlarin disindaki tatlar arada bir iyi oluyor. Balkabagi corbasida bunlardan birisi. Cok sik olmamakla birlikte yapiyorum ben. Iste tarifi:


MALZEMELER:

1 adet kuru sogan
1 dis sarimsak
2 yemek kasigi un
250 gr. balkabagi
4 su bardagi tavuk suyu
2 kasik tereyagi
1 tutam tuz
karabiber


YAPILISI: Tereyaginda minik kesilmis soganlari ve sarimsagi hafifce kavurup , uzerine unu ekleyip iyice kavurdum. Daha sonra tavuk suyunuda ekleyip balkabagini minik minik kupler halinde kesip icine attim. Tuzunu ve karabiberini de ekleyip , kabaklar pisene kadar kaynattim. Kabaklar pistikten sonra corbayi blendarla cirptim, servise hazir oldu. Isterseniz kiyilmis maydonozla susleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: