Yillardir bir turlu rulo pasta yapamadim. Cok severim gittigim yerlerde yerim ama kendim kivaminimi tutturamiyorum bilmiyorum olmuyor. Bu minik rulolarin yapimi biraz zahmetli. Zor degil ama bir kac islem yapildigi icin uzun suruyor yapmasi. Tarifi aldigim arkadasima (Nilcan)cok tesekkur ediyorum beni bu tatli ile tanistirdigi icin.
MALZEMELER:
MALZEMELER:
5 yumurta
5 kahve fincani seker
4 kahve fincani un
1/2 paket kabartma tozu
KREMASI:
1/2 lt sut
2 yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta
125 gr tereyagi
YAPILISI: Yumurta ve sekeri birlikte beyaz renk alana kadar cirpin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karistirdiktan sonra firin tepsisine yagli kagit serip uzerine hamuru bosaltin. Pistikten sonra tepsinin enlemesine 8 parcaya bolun. Boldugunuzo parcalarida enlemesine bolun yani keki ikiye keser gibi. 16 parca olucak. Boldugunuz o parcalarin arasina pisirdiginiz kremayi surup rulo yapin. Her ruloyu once sute batirip sonra hindistan cevizine bulayip servis tabagina dizin. Inanilmaz bir tat oluyor!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder