Bugune kadar yiyipte begenmeyen olmadi. Bu simitin cok iyi ozellikleri var:) yapimi kolay, kiyir kiyir agizda dagiliyor, 1 hafta dursa hicbirsey olmuyor, cayin yaninda helede beyaz peynirle felan yedikce yedirtiyor, yapani ugrastirmayan ve mahcup etmeyen bir tarif. Bu kadar guzel ozellikleri olunca artik deneyip denememek size kalmis:)
MALZEMELER:
250 gr. tereyagi(oda sicakliginda)
1 yumurtanin sarisi(aki ustune)
3 yemek kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz
yarim limon suyu
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
Aldigi kadar un
YAPILISI:Butun malzemeleri karistirin. Tereyagi yumusamis halde olacak. Unu agir agir yedirdikce ekleyin. Ele yapismayan yumusakca bir hamur oluyor. Hamurdan minik parcalar alip simit sekli verdikten sonra, once yumurta akina sonra susama batirip firin tepsisine koyun. 175 derecedeki kizgin firina surun. Ustleri kizarmaya baslayinca firindan cikarin tepsiyi. Simitlerin sogumalarini bekleyin servis tabagina dizmek icin. El surmeyin soguyana kadar yoksa dagiliyor.
MALZEMELER:
250 gr. tereyagi(oda sicakliginda)
1 yumurtanin sarisi(aki ustune)
3 yemek kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz
yarim limon suyu
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
Aldigi kadar un
YAPILISI:Butun malzemeleri karistirin. Tereyagi yumusamis halde olacak. Unu agir agir yedirdikce ekleyin. Ele yapismayan yumusakca bir hamur oluyor. Hamurdan minik parcalar alip simit sekli verdikten sonra, once yumurta akina sonra susama batirip firin tepsisine koyun. 175 derecedeki kizgin firina surun. Ustleri kizarmaya baslayinca firindan cikarin tepsiyi. Simitlerin sogumalarini bekleyin servis tabagina dizmek icin. El surmeyin soguyana kadar yoksa dagiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder