Hep dolmasini yaparim pazinin. Saplarinida arada bir degerlendiririm. Bu sefer hizlica olmasi gerekiyordu hemencik kavurmasini yaptim.
MALZEMELER:
2 bag pazinin saplari
1 tane kuru sogan
tuz
pulbiber
sarimsakli yogurt(istenirse)
YAPILISI: Pazinin saplarini yapraklarindan ayirdiktan sonra cok kucuk olmayan parcalara ayirdim. Uc bes dk. kaynayan suyun icerisinde beklettim. Sulari suzuldukten sonra, tavada kup kup dogradigim soganlari kavurdum.Uzerine pazi saplarinida ekleyip ocakta soyle bir cevirdim. Tuzunu ve pul biberinide ekledikten sonra tabaga aldim. Birazini bu sekilde yedim birazinida sarirmsakli yogurtla karistirdim oyle yedim. Yedim diyorum cunku evdekilerin otlarla arasi cok iyi degil:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder