21 Aralık 2006 Perşembe

ZEYTINYAGLI KEREVIZ


Bircok kisinin kokusundan dolayi pek sevmedigi bir sebze olsada ben bayiliyorum. Normalde kokunden terbiyeli parca etli olarak yaparim kerevizi ben. Et den biraz uzaklastigim icin zeytinyaglilari tercih eder oldum. Bugun dolapda ollan bir bag kereviz sapindan biraz zeytinyagli yaptim, birazini da sebzeli tavuk corbasi yaptim ona kattim.
MALZEMELER:

1 bag kereviz sapi
1 adet havuc
1 adet kucuk kuru sogan
1 adet domates
1 avuc pirinc
1 cay bardagi portakal suyu
1 cay kasigi tozseker
yarim limon
yarim demet maydonoz
tuz
karabiber

YAPILISI:Soganlari minik minik dogruyoruz. Zeytinyaginda biraz kavurduktan sonra uzerine domatesi ve havucu kup kup dograayip yagda biraz olmelerini sagliyoruz. Birer parmak kalinliginda kestigimiz kerevizleride ekledikten sonra, portakal ve limon sulariyla, bir su bardagi suyuda ekleyip, tuzunu ,karabiberini ve bir kasik sekeride koyup tencerenin kapagini kapatiyoruz. Kerevizler yumusamaya basladiginda bir avuc pirinci tencerenin ortasina koyuyoruz. Tencerenin agzi kapali halde pirincler pisinceye kadar ocaktan almiyoruz. Ocaktan almadan bes dk once maydonozlarimizida dograyip sogudugunda afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: