Dible karadenizde cok yapilir. Bildiklerim arasinda lahana diblesi, fasulye diblesi var. Mutlakaki daha cok cesitleri vardir. Ben her ikisinide cok severim. Burada bizim turk fasulyelerini bulmak zor. Bazen meksika dukkanlarinda denk geliyorum. Hazir bulmuskende dible yapmaliyim dedim kendi kendime. Tadina doyamadigim bir lezzet.
MALZEMELER:
yarim kg taze fasulye
1 tane kuru sogan
1 tane domates
1 avuc pirinc
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi biber salcasi
yarim demet maydonoz
tuz
karabiber
YAPILISI:Fasulyeleri yikiyoruz sonra uc dort tanesini elimize alip ekmek tahtasinda ince ince kiyiyoruz. Robotda kiydigimiz soganlari yagda hafifce kavuruyoruz. Uzerine salca ve minik minik dogranmis domatesleri ve kucuk kucuk dogradigimiz sarimsaklari ekliyoruz.Sonra ince ince kiydigimiz fasulyeleride ekleyip biraz kavuruyoruz. 5 dk sonra uzerine 2 bardak kadar su ekliyoruz. Ve fasulyeler pisince, tencerenin ortasini acip pirinci yerlestiriyoruz. Kenarda kalan fasulyelerle pirincin uzerini kapamaya calisin. Pirinclerde pismesine yakin maydonozu uzerine dograyip, 5 dk sonra ocagin altini kapatin. Servis tabagina almadan kasikla karistirip tabaga alabilirsiniz. Ben ilik yemeyi seviyorum dibleyi. Ama aslinda sicakda sogukda yenilebilen bir yemek.
MALZEMELER:
yarim kg taze fasulye
1 tane kuru sogan
1 tane domates
1 avuc pirinc
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi biber salcasi
yarim demet maydonoz
tuz
karabiber
YAPILISI:Fasulyeleri yikiyoruz sonra uc dort tanesini elimize alip ekmek tahtasinda ince ince kiyiyoruz. Robotda kiydigimiz soganlari yagda hafifce kavuruyoruz. Uzerine salca ve minik minik dogranmis domatesleri ve kucuk kucuk dogradigimiz sarimsaklari ekliyoruz.Sonra ince ince kiydigimiz fasulyeleride ekleyip biraz kavuruyoruz. 5 dk sonra uzerine 2 bardak kadar su ekliyoruz. Ve fasulyeler pisince, tencerenin ortasini acip pirinci yerlestiriyoruz. Kenarda kalan fasulyelerle pirincin uzerini kapamaya calisin. Pirinclerde pismesine yakin maydonozu uzerine dograyip, 5 dk sonra ocagin altini kapatin. Servis tabagina almadan kasikla karistirip tabaga alabilirsiniz. Ben ilik yemeyi seviyorum dibleyi. Ama aslinda sicakda sogukda yenilebilen bir yemek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder