Kimi yorede damat pacasi diye , kimisinde ise tavuklu paca olarak adlandiriliyor. Belki ufak degisikliklerle hemen hemen ayni ama lezzet bir harika oluyor. Ben hamile olali kirmizi et ile pek aram iyi degil. O yuzden tavugu bari yiyeyim diye degisik tarifler pesindeyim. Tarif defterime bakarken uzun zamandir yapmadigimi farkettim. Dun aksamki menude Damat pacasi vardi. Hemen bloga koymaya karar verdim.
MALZEMELER:
4 yufka
2 tavuk gogsu
100 gr. tereyagi
3 domates rendesi
Sosun malzemeleri:
2 yumurta
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi sirke
2 dis sarimsak
yarim su bardagi su
1 bardak tavuk suyu
karabiber
tuz
YAPILISI:4 yufkayi tepsiye aralarini tereyagiyla yaglayarak ,ust uste koyuyoruz. Direk firina surun. Tencerede tavuk goguslerini haslayin ve pistikten sonra didikleyin. Yufkalari uzerleri kizarinca firindan cikarin , bicakla ara ara ustlerine deliik acip ,tavuk suyunu yufkalarin uzerine cikacak kadar dokun. Uzerini kapatin. 5 dk beklesin. Uzerini actiginizda yufkalar sismis bir hal alacak. Didiklenmis olan tavuk etlerinizi yufkanin uzeri gorunmeyecek sekilde yayin. Sosuda yogurtlu corba kivaminda pisirip tavuklarin uzerine dokup, en son olarak tereyaginda rendelediginiz iki domatesi kavurup uzerine gezdirin. Sicak servis yapin.
MALZEMELER:
4 yufka
2 tavuk gogsu
100 gr. tereyagi
3 domates rendesi
Sosun malzemeleri:
2 yumurta
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi sirke
2 dis sarimsak
yarim su bardagi su
1 bardak tavuk suyu
karabiber
tuz
YAPILISI:4 yufkayi tepsiye aralarini tereyagiyla yaglayarak ,ust uste koyuyoruz. Direk firina surun. Tencerede tavuk goguslerini haslayin ve pistikten sonra didikleyin. Yufkalari uzerleri kizarinca firindan cikarin , bicakla ara ara ustlerine deliik acip ,tavuk suyunu yufkalarin uzerine cikacak kadar dokun. Uzerini kapatin. 5 dk beklesin. Uzerini actiginizda yufkalar sismis bir hal alacak. Didiklenmis olan tavuk etlerinizi yufkanin uzeri gorunmeyecek sekilde yayin. Sosuda yogurtlu corba kivaminda pisirip tavuklarin uzerine dokup, en son olarak tereyaginda rendelediginiz iki domatesi kavurup uzerine gezdirin. Sicak servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder