11 Aralık 2006 Pazartesi

Keşli Cevizli Makarna







Bu makarnayi Bolu'da cok yaparlar.Bolu'lu degilim ama ailem orda yasadigi icin bizim evdede yapilir ve zevkle yenirdi. Kesin nasil yapildigini cok iyi bilmiyorum ama, yayik yogurdunun dovulup tuzlanarak, gunlerce gunes altinda kurutulmasi sonucu elde ediliyormus,bunu duymustum. Kurudugu icinde tas gibi sert bir hal aliyor. Dogu illerimizde de cok yaygin oldugunu duydum. Bolulular bunu mantiya ve ev makarnasina yapiyorlar. Evde ev makarnasi yoktu bende cubuk makarnaya yaptim. Bayagi zaman oldu bu gece tabak tabak yedik:)

MALZEMELER:

500 gr ev makarnasi
300 gr kes(istege bagli olarak artirilip azaltilabilir)
150 gr tereyagi
100gr ceviz


YAPILISI: Makarnayi haslayip suzuyoruz. Ve yarisini bir borcama yayiyoruz. Tavada tereyagini eritiyoruz. Kesi rendeleyip, cevizi robotta cekip ikisini birlikte harmanliyoruz. Borcama yaydigimiz makarnin uzerine biraz kesli cevizli karisimdan dokup uzerine tereyagi gezdiriyoruz.
Makarnanin diger yarisinida uzerine dokup bolca kesli cevizli karisimdan cok az ayirarak dokuyoruz. Tereyagindan da biraz ayirip makarnanin uzerine gezdiriyoruz. Kalan tereyagina kalan kesi ilave edip ocakta kizartiyoruz. Kes resmen kipkirmizi kizariyor. Borcamdaki makarnanin uzerine yayiyoruz bunuda. Hem gorunum olarak hemde lezzet olarak harika bir tat.

Not:Yapimi biraz karisik anlattim ama aslinda cok cok kolay. Ikinci kez okursaniz daha kolay oldugunu anlayacaksiniz:) birde makarnayi haslarken tuz atariz. Bunda sakin tuz kullanmayin cunku kes oldukca tuzlu. Kesin miktarini kendinize gore ayarlayabilirsiniz fakat fazla kacirmayin cok tuzlu oluyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu harika bir yararlı bir kaynak sunmak olduğunu ve bu eksik ücretsiz veriyoruz. Ben özgür bir kalite yararlı bir kaynak sağlama değerini anlamak web sitelerini görme seviyorum. Bu program etrafında geliyor ne ekersen yaşlı.