Bu tarifi Iran'li bir arkadasimdan ogrendim. Aslinda icinde hic sevmedigim bir tat var(cilantro) ama , onu bile yer oldum bu cacigin sayesinde. Cilantro Meksika'lilarin cok kullandigi, maydonoza benzer bir sebze. Kokusu itibariyle ben cok sevmiyorum.Turkiye'de burada yasamis arkadasim Zeynep, cilantroya en yakin olarak kisnis kullandigini soyledi.
MALZEMELER:
1 kg yogurt
1 bag cilantro
3 adet kereviz sapi
5 adet taze sogan
2 dis sarimsak
ceviz buyuklugunde zencefil
YAPILISI:Butun sebzeleri robotta cekiyoruz. Yogurdun icerisine bu sebze karisimini ekleyip karistiriyoruz. Agzi kapakli bir kaba alip, buzdolabina kaldiriyoruz. Istedigimiz zaman Istedigimiz kadar icerisinden kaselere alip, afiyetle yiyoruz. Yaklasik 15 gun hic bozulmadan yiyebilirsiniz.
Not: Yogurt sulandirilmamis olacak. Birde icerisinde zencefil oldugu icin kesinlikle sarimsak kokmuyor agziniz. Rahatlikla sevdiklerinize yaklasabilirsiniz:)
MALZEMELER:
1 kg yogurt
1 bag cilantro
3 adet kereviz sapi
5 adet taze sogan
2 dis sarimsak
ceviz buyuklugunde zencefil
YAPILISI:Butun sebzeleri robotta cekiyoruz. Yogurdun icerisine bu sebze karisimini ekleyip karistiriyoruz. Agzi kapakli bir kaba alip, buzdolabina kaldiriyoruz. Istedigimiz zaman Istedigimiz kadar icerisinden kaselere alip, afiyetle yiyoruz. Yaklasik 15 gun hic bozulmadan yiyebilirsiniz.
Not: Yogurt sulandirilmamis olacak. Birde icerisinde zencefil oldugu icin kesinlikle sarimsak kokmuyor agziniz. Rahatlikla sevdiklerinize yaklasabilirsiniz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder