Malesefki benim bulundugum yerde bizim has turk kabagini bbulmak zor. 6 yildir agiz tadiyla pek kabak yedigim soylenemez. Bu zamana kadar alip alip deneyip attigim kabaklarin sayisi belli degildir:) Sonralari colombia kabaginin bizimki gibi olmasada ozlendiginde yenecek bir tat oldugunu kesfettim. Bu seneye kadar onu yapardim. Gecenlerde bir arkadasimin tavsiyesi uzerine butter squash aldim. Tadi harika oldu. 6 sene sonunda evet ben aradigimi buldum dedim bu kabak sayesinde:) rengiyle gozumuze, tadiyla midemize hitap eden tam bir kabak tatlisiydi bu.
MALZEMELER:
2 orta boy butter squash
1 kg seker
istenildigi kadar ceviz
YAPILISI: Kabaklarin kabugunu soyduktan sonra bir tencereye yerlestirip uzerlerine azar azar sekeri serpistiriyoruz. Kabbaklar bitene kadar bu islemi yapiyoruz. Ben biraz beklettim tencerede iyice sekeri cekip sulandilar. Tencerenin kapagi kapali olarak 20 dk pisirdim sonra bu kabak cok sulandigi icin kapagi aralayarak bir 15 dk daha tuttum. Sonrasinda tencereden ters duz ederek bir servis tabagina cikardim ve bolca ceviz serptim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder