Bizim ailede zevkle yenilen bir tatli. Gecen gun Oktay usta yapti orada gorunce canim istedi resmen:) tarif ondan degil annemden. Ama Oktay ustadan birsey ogrendim. Ekler pastanin uzerine cikolata sosunu dokerken once altina pudra sekeri serpilirse daha hos bir gorunum alirmis. Bende oyle denedim ama benim pudra sekerlerim gorunmedi:)
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardagi su
1 su bardagi un
1 su bardagi un
125 gr. tereyagi
Kremasi:
Yarim kg. sut
2 cay bardagi seker
1 paket vanilya
60gr tereyagi (kucuk sananin dortde biri)
2 kasik un
2 yumurta sarisi
YAPILISI:
Su ve yag ateste kaynatilir. Un ilave edilerek 10 dk pisirilir. Soguduktan sonra yumurtalar birer birer ilave edilir. Yaglanmis tepsiye araliklarla dizilir. Sekillerinin cok duzgun olmasina gerek yok. Ben kasikla alip duzeltebildigim kadar duzeltip yagli kagit uzerine koyuverdim. Once 370 F da on dk tuttum sonra 320 ye indirdim firinin isisini. 30 dk da oldular. Firindan cikinca soguduktan sonra iclerine sogumus krema koydum. En ustede hazir cikolata sosu yapip doktum. Annem benmari usulu pasta cikolatasi eritir ve uzerlerine surer. En ustede hindistan cevizi serper.
1 yorum:
cok guzel gorunuyor omurcum, ellerine saglik...
zeynep
Yorum Gönder