26 Şubat 2015 Perşembe

Krem Peynirli Paskalya Rulo Pasta

MALZEMELER
3 yumurta
1 cay bardagi tozseker
Yarim cay bardagi su
1 cay kasigi zerdecal
2 yemek kasigi siviyag
1 su bardagi un
1 paket kabartma tozu

KREMASI icin

250 gr krem peynir
50 gr sutsuz eritilmis cikolata
1 yemek kasigi kakao
1 cay bardagi pudra sekeri
1 portakal kabugu rendesi

YAPILISI: Su ile zerdecali ocakta kaynatip sogutuyoruz. Yumurtalar ike sekeri cirpip, zerdecalli suyu ve siviyagi ekleyip cirpiyoruz. Unu ve kabartma tozunu karistirip eleyerek karisima ekliyoruz ve cirpmaya devam ediyoruz. Yagli kagit serilmis tepsiye karisimi dokup 200 derecede 8 dk pisiriyoruz. Bu arada kremanin butun malzemelerini bir kapta karistirip cirpiyoruz. Firindan cikan keki gevsekce islak havlu ile sarip rulo yapiyoruz. Sogumasini bekliyoruz. Sogudukdan sonra keki yavasca acip kremayi surup tekrar rulo seklinde sariyoruz. Buzdolabinda 1 saat kadar bekledikten sonra uzerine pudra sekeri serpip servis yapiyoruz.
(Mutfagimda4mevsim sitesinden alinmis bir tariftir.)

Hiç yorum yok: