24 Mayıs 2011 Salı

Paskalya Coregi




Cok sevdigim bir arkadasim hep yapardi yerdik. Artik istemeye utandigimdan kendim yapmaya karar verdim. Cok guzel bir tat hafif tatlimsi ama tuzlu gibi de bir corek.



MALZEMELER:

3 yumurta (sarilari ustune)

2.5 su bardagi sut

2 stick tereyagi(226 gr )

100 gr. kuru uzum

100 gr ceviz

2.5 cay bardagi toz seker

1 cay kasigi mahlep

1 tatli kasigi tuz

vanilya

2 yemek kasigi kuru maya

Aldigi kadar un



YAPILISI: Butun malzemeleri karistirip iyice yogurun. Hamur uzun surede mayalaniyor. Cevizi elinizle parcalayin. Hamur mayalandiktan sonra uce bolun ve sac orgusu seklinde hamuru sekillendirin. Uzerine yumurta sarilarini surun ve firinlayin. Pistikten sonra iki parmak kalinliginda kesip servis yapabilirsiniz. Uzun surede bayatlamiyor.




1 yorum:

Adsız dedi ki...

cok tesekkurler ilginc