13 Ağustos 2010 Cuma

Deniz Börülcesi


Ege'nin guzel tatlarindan birisi. Cok nadir cikan deniz borulcesi yemeye doyamadigimiz tatlardan bizim icin. Belki degisik sekillerde yapiliyordur ama ben salatasini yapmayi biliyorum ve onu da tercih ediyorum acikcasi.


MALZEMELER:

2 bag deniz borulcesi
5-6 dis sarimsak
tuz
zeytinyagi
limon

YAPILISI: Deniz borulcelerini sap kisimlarindan cok az kesiyoruz. Sonra yikayip, hasliyoruz. Hasladiktan sonra kilcikli bir ot o yuzden tek tek kilciklarindan cekerek cikariyoruz. Bir kapta limon, zeytinyagi, tuz ve sarimsagi karistirip deniz borulcelerinin uzerine dokuyoruz. Dolapta 4-5 gun kapali kapta duruyor. Cok ca yapip cokca yemek akillicasi bence:)