5 Nisan 2010 Pazartesi

Kuru Baklalı Zeytinyagli Dolma


Rahmetli babaannem Amasya'liy di. O yapardi bu dolmayi biz de afiyetle yerdik. Cok guzel lezzet.
MALZEMELER:

Kuru bakla
1 adet sogan
1 su bardagindan az yarma
biraz maydonoz
1 limon
tuz
karabiber
zeytinyagi


YAPILISI: Kuru baklalari aksamdan isliyoruz. Ertesi gune sisecek ve yumusayacaklar. Yumusayan baklalari tek tek kabuklarindan ayirip elimizle bir kaba parcaliyoruz. Uzerine kup kup kesilmis sogani, maydonozu ekleyip, yarmayi katiyoruz. Tuzu ve karabiberini de ekleyip biraz limon sikiyoruz. Asma yapragina bu icten koyup kare seklinde sariyoruz. Cok duzgun sekilleri olmuyor. Tencereye rastgele dizip uzerine 1 limon daha sikip uzerine birazda zeytinyagi gezdiriyoruz ve pisiriyoruz. Yaprak taze ise fazla pismesin dikkat edelim yoksa dagilir ama az pismiside tat olarak guzel olmaz. Dengeyi saglamamiz gerekiyor.




2 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

canim baklali hic yemedim ve denemedim deneyim bakayim taze bakla var simdi burada taze bakla ile yapsam nasil olur?
ellerine saglik.

Unknown dedi ki...

Zeynep'cim bu dolma ozellikle kuru bakla ile olacak. Ama taze bakla ilede yeni bir tarif olmus olur dene istersen bana da haber ver:)