20 Haziran 2007 Çarşamba

Kabak Sufle

Kabak en cok sevdigim vee evimizde de en cok tukettigimiz sebzelerden biridir. Lifli bir sebze olmasi, kabakla yapilacak bir cok alternatifin olmasi hosuma gidiyor. Kabakli suflenin tarifinide Semra diye bir arkadasimdan almistim. Denenecekler listesinde bekliyorken gectigimiz cumartesi ilk kez yaptim. Biz cok sevdik. Iste tarifi:

MALZEMELER:

3 cup rendelenmis kabak
1+1/2 cup bisquick mix (all purpose)
1/2 cup siviyag
1/2 cup parmesan
4 yumurta
1 kucuk sogan
tuz
kirmizi biber
maydonoz
dereotu

YAPILISI:Kabaklari rendeleyip suyunu iyice sikiyoruz. Sularini sikmazsak civik oluyor. Soganlari kup kup dograyip cok az yagda soyle bir ceviriyoruz. Butun malzemeleri karistirip. 375 F de pisiriyoruz. Sicak servis yapiyoruz.

Hiç yorum yok: