Bu salatayi annem cok yapar bende annemden ogrendim. Belki cok kisi yapiyordur. Ama bende yapmisken tarifi vermeden gecemedim. Her yemegin yanina yakisiyor bence. Hatta kuru bir kraker uzerine surup yemeye bile bayiliyorum ben. Bir kac gun dolapda duruyor cikarip cikarip yiyoruz.
MALZEMELER:
5 havuc
2 koyu yesil kabuklu kabak(daha guzele gorunuyor)
2 kasik mayonez
5 kasik yogurt
2 dis sarimsak
cok az dereotu
tuz
YAPILISI:Havuclari ve kabaklari(kabuklari soyulmadan) rendeliyoruz. Cok az siviyag damlattigimiz tavada once havuclari sonra kabaklari ayri ayri kavuyoruz. Cok olene kadar kavurmadan biraz diri diri kalmalarini saglayalim. Daha sonra ikisinide bir borcama alip, uzerine ezilmis sarimsagi, dogranmis dereotunu, yogurdunu ve mayonezini koyup karistiriyoruz. yogurt ve mayonez istege gore azaltilip cogaltilabilir. Ama yogurt, mayonez az oldugunda daha lezzetli oluyor benim agiz tadimca.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder