30 Ocak 2007 Salı

KISIR


Kisir cok degisik sekillerde cesitli yorelerimizde yapiliyor. Bence her haliyle cok guzel oluyor ve yeniyor. Gecenlerde arkadaslarimin gedigi bir gun bende yaptim cok harika oldu. Fakat kendi kisirimi yaptiktan bir kac gun sonra, Mersinli bir arkadasimda onun kisirini yedim bayildim. Degisik bir tarifi var bir gunde onu yapip deneyecegim. Denedigimde mutlaka bloga koyacagim.


MALZEMELER:

1.5 su bardagi kisirlik bulgur
1yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 demet maydonoz
1 bag yesil sogan
5-6 tane kornison tursu
1 yemek kasigi nar eksisi
1,5 limon suyu(istege gore artirabilir)
zeytinyagi
tuz
pulbiber

YAPILISI: Bir kapta bulunan bulgurun uzerine, ustune cikacak kadar sicak su koyup kapak kapatalim. Bulgurlar suyu iyice cektikten sonraki butun islemi ben elime eldiven giyerek yapiyorum.Biber salcasi, domates salcasini, tuzu, pul biberi, nar eksisini katip iyice elimle karistiriyorum. Sonrasinda ince ince dogradigim maydonoz ve yesil soganla birlikte,kup kup kestigim kornison tursularimida kattim. Limon ve zeytinyaginida koyup iyice karistirtiktan sonra, yikanmis marullari dizdigim tabagin uzerine kisiri bosalttim. Kisirda domates salatalik gibi sebzeleri sevenler katabilir. Birde zeytinyagini bolca koymak gerektigine inaniyorum.

Hiç yorum yok: