Tam aksam 5 cayinda yiyebilecegimiz bir corek. Cayin yaninda gercekten harika bir tat. Istediginiz harc ile yapabilirsiniz. Ben bu coregi ispanakli peynirli seviyorum. Nedense baska bir harc ile denemek mumkun olmadi.
Tarifi paylasayim hemen.
MALZEMELER
250 gr tereyagi
1/2 cup yogurt
1/2 cup siviyag
1 yumurta
1,5 yemek kasigi seker
1 cay kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
YAPILISI
Butun malzemeleri karistirip iyice yogurun. Hamuru uce ayirin ilk parcayi elinizle tezgah uzerinde. Dikdortgen bir borcam boyunda kucuk parmaginiz kalinliginda elinizle acin. Ortasina istediginiz harci (ispanak,peynir, kiyma, patates..) boylu boyunca koyun. ve iki uzun tarafi birbirinin ustune geleecek sekilde kapatin. Dikdortgen bir sekil alacak. Uc parcayi bu sekilde yapip firin tepsisine yagli kagit sererim hep ben, onun uzerine uc dikdortgen parcayi koyun. Uzerlerine yumurta sarisi surup bolca susam serpin. 365 F 40 dk pisirin. Pistikten sonra soguyunca iki parmak kalinliginda kesip servis tabagina alin.
Tarifi paylasayim hemen.
MALZEMELER
250 gr tereyagi
1/2 cup yogurt
1/2 cup siviyag
1 yumurta
1,5 yemek kasigi seker
1 cay kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
YAPILISI
Butun malzemeleri karistirip iyice yogurun. Hamuru uce ayirin ilk parcayi elinizle tezgah uzerinde. Dikdortgen bir borcam boyunda kucuk parmaginiz kalinliginda elinizle acin. Ortasina istediginiz harci (ispanak,peynir, kiyma, patates..) boylu boyunca koyun. ve iki uzun tarafi birbirinin ustune geleecek sekilde kapatin. Dikdortgen bir sekil alacak. Uc parcayi bu sekilde yapip firin tepsisine yagli kagit sererim hep ben, onun uzerine uc dikdortgen parcayi koyun. Uzerlerine yumurta sarisi surup bolca susam serpin. 365 F 40 dk pisirin. Pistikten sonra soguyunca iki parmak kalinliginda kesip servis tabagina alin.
2 yorum:
Merhaba tanismaya geldim pideleriniz bir harika gözüküyor.Ellerinize saglik hayirli pazarlar diliyorum
Tesekkur ederim. memnun oldum geldiginize:)
Yorum Gönder