11 Haziran 2009 Perşembe

Fasulyeli Dip


Aslinda fasulye salatasi da denebilir. Cipsle dip olarak yenildigi gibi bir et yemeginin yanina da yapilabilir. Oldukca doyurucu ve lezzetli bir tat. Ayrica bu tarifimi Tuz biber dergisinin hazirladigi Yilbasi etkinligine yolluyorum. Umarimguzel bir sonuc alirim:)



MALZEMELER:


yarim kg kirmizi fasulye(barbunya da olabilir baska fasulyelerde olabilir)
1 kucuk paket sour cream(crem frech)
200 gr salsa
100 gr parmesan peyniri
bir kac tane jalepeno tursusu


YAPILISI: Fasulyeleri bir gece onceden suda bekletiyoruz. Ertesi gun haslayip istediginiz sekilde pure haline getirin. Pure halindeki fasulyeyi genis yayvan bir kaba yayin. Uzerine sour cream surun. Onunda uzerine istediginiz aciliktaki salsayi surun en uste biraz daha sour cream gezdirin ve en ustede parmesan rendesini serpistirip jalepenolarla susleyerek servise hazir hale getirin. Salsa bir meksikan sosu. Texas'da cok kullanilir. Bunu ben bazen hazir aliyorum bazende kendim yapiyorum. Olgun domatesi kucuk kucuk dograyip uzerine Meksika maydanozu vardir cilantro ondan dogruyorum siz normal maydonozda dograyabilirsiniz ama tat tamamen farkli soyleyeyim. Icerisine aci biber dograyin ben jalepeno dogruyorum. Buda meksikaya ozel bir biber. Ve cok azda kuru sogan dogruyorum boylece hepsi minicik minicik dogranmis halde oldugunda hazirlardan guzel oluyor hemde daha saglikli.

1 yorum:

birsence dedi ki...

offf offf offf tam benlik çopk severim böyle sosları yemeyi..ama yazdığın malzemelrin neredeyse tamamını burada bulmak çok zor:((( parmesan çok büyük marketlerde var meksika fsülyesi konserve...ne yapalım artık bizde sana bakıp doyacağız...