Yemegi sunum olarak cok guzel bir gorunum haline getiremedim ama inanilmaz bir lezzet. Davet sofralari icin cok harika bir yemek. Yemek zevki dergisinden aldigim bu patlican yemegini patlican sevmeyen bizim aile fertleri dahi bayildilar. Patlicani bu sekilde yedirme yontemi bulmus oldum.
MALZEMELER:
1 kg patlican
500 gr. kiyma
1 tane kuru sogan
1 tatli kasigi kimyon
2 dis sarimsak
ekmek ici
1 yumurta
yarim demet maydonoz
1 fincan zeytinyagi
1 tatli kasigi pulbiber
yarim kg yogurt
Pidesi Icin:
500 gr un
yarim paket maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Patlicanli Koftenin yapilisi: Patlicanlari ben aluminyum folyo ile sararak ocakda kozledim. Kozlenen butun patlicanlarin saplari kesilmeden kabuklari soyulur. Kofte malzemeleri karistirilarak iyice yogurulur. Patlican adeti kadar koftelerde ayrilir. Hazirlanan kofte parcalari kozlenmis sapli patlicanla elle sika sika sarilir. Bundan once kagit havlu ile patlicanlar sulu kalmissa sulari alinir. Kofteli patlicanlar firinda tepsisine dizilir ve firinda uzerleri kizarana kadar pisirilir.
Pidenin Yapilisi: Unu eleyin. Diger bir kapta maya sekeri karistirip ilik su icerisinde mayalandirilir. Elenmis una eklenip yumusak bir hamur elde edilir. Hamur kabarana kadar bekletilir.Hamur kabardiktan sonra yemek tabagi buyuklugunde acilir ve yanmaz tavada pisirilir.
Servis Icin: Once tabaga pideyi koyun. Ister boyuna kesip kesip, isterseniz kup kup dograyarak koyun.uzerine sarimsakli yogurt ve yagda kizdirilmis biberi gezdirin. Bunlarinda uzerine kofteli patlicani koyup tekrar yag gezdirin. Ister bulgur pilavi ile ister sade olarak servis yapabilirsiniz.
5 yorum:
çok güzel olmuş ellerine sağlık arkadaşım sunumuda güzel gel beni ye diyen cinsden:) mutlu hafta sonları
harika bir tarif.
ellerine saglik. ayrica sunumu da cok guzel. yanliz birsey sormak istiyorum, abd'de boyle gzuel ince uzun patlicani nereden buluyorsun? bana, buradakiler ile yapmak mumkun degil gibi geldi :)
Sevgili derya yemek gercekten harika bir yemek. Bu patlicanlari arap dukkanlari var burda, onlar satiyorlar minik minik Turkiye'deki gibi.Cin dukkanlarinda da bazen oluyormus. Birkac yerde bulmak mumkun.
merhaba cok lezzetli gorunuyor.ama anlamadigim kofteyi nasil sariyorsunuz yani patlicanin uzerinemi bastiyorsunuz
yurdagul
Yurdagul kofteyi bir tepsi veya tezgah ustunde elimle bastirarak aciyorum pohaca acar gibi. tam ortasina sapli kozlenmis patlicani yerlestiriyorum. Ve elimle sikarak kofteyi etrafina doluyorum. Sikiyorum iyice sekil veriyorum. Umarim anlatabildim bir dahaki yaptigimda resmini cekerim o sekildede koyarim siteye.
Yorum Gönder