Acma boreklerden en cok sevdigim borek diyebilirim. Sebzeli herseyi daha cok seviyorum. Cok guzel yumusacik bir borek bu. Ayni zamanda buzluga da atabilirsiniz Istediginiz an cikarip isitip masaya koydugunuzda tazesinden farki olmayacaktir.
MALZEMELER:
Hamur ayni kiymali pide hamurunda oldugu gibi olacak.
Ic malzemesi:
1 kg ispanak
1/2 kg beyaz peynir
hamur ustune surmek icin:
150 gr. tereyagi
yumurta sarisi
susam ve corekotu
YAPILISI: Hamuru ayni kiymali pidedeki gibi yogurup kabarmasi icin kenara aliyoruz. Ic malzemesi icin ispanaklari ayiklayip temizliyoruz. Sonra cok az siviyag konmus tavada suyunu cekene kadar hasliyoruz. Sogumasi icin bekletiyoruz. Tereyagimizida hamur ustune surmek icin eritiyoruz ve onuda ilitmamiz gerekiyor. Kabaran hamurdan minik bezeler alip dikdortgen seklinde acmaya calisiyoruz. Hamur ince acilacak sekil rulo olacagi icin duzgun olmayabilirde. Actigimiz hamurun uzerine eritilmis terayagindan surup ispanagi yayiyoruz onunda uzerine beyazz peyniri ufalayip rulo seklinde sarip yaglanmis tepsiye koyuyoruz. Butun hamuru bu sekild eyapip siraladiktan sonra parmak uzunlugunda rulolari kesiyoruz. Son olarakda yumurta sarisini surup bolca susam ve corek otu serpiyoruz.
1 yorum:
ıspanaklı böreği cok severim eminim peynirle çok iyi bir ikili olmuştur ellerinize sağlık
Yorum Gönder