8 Ekim 2008 Çarşamba

Asparagus(Kuşkonmaz) Kizartmasi


Ben kuskonmazi buralarda tanidim. Cocuklugumda evimize alinan bir sebze degildi. Et obur bir aileden olunca biraz sebzelerden uzak buyuduk sanirim duskunlugumde ondan. Ben kuskonmazin kizartmasini yaninda hicbirsey yemeden ogun olarak yiyebilirim. Citir citir ve harika bir tat. Cok seye faydasi var bildiklerim:

Bobreklerin duzgun calismasini saglar.
Sivilce ve egzemalara iyi geliyor.
Karaciger,dalak ve kalp hastaliklarina iyi geliyor.
El ayaktaki siskinlikleri gideriyor.
Kani temizliyor...

Bunlar gibi daha bircok seye iyi geliyor. Bu kadar faydali bir bitki her evde tuketilmesi gerekli diye dusunuyorum. Yaptigim kizartma sekli ama baska tariflerlede yapmak mumkun. Paylasacagim yapip resimlerini cektikce.

MALZEMELER:

Istenilen kadar asparagus
yarim cay bardagi aycicekyagi
8-10 dis kadar sarimsak
kavrulmus kesilmis fistik
tuz

YAPILISI: Asparaguslarin koke yakin kisimlari sert ve kalin oluyor. Ben biraz kesiyorum oralarini. Sonra yikayip kagit havluyla kurulayip tavada cok az kizartiyorum. Uzerine en son dogranmis sarimsaklari yagda cevirip dokuyorum.Tuzunu ise servis tabagina aldiktan sonra serpiyorum. ister sarimsakli yogurt yapip yiyin ister boyle sade. Isterseniz uzerine birazda fistik kavurur dokerseniz tadi daha bir harika oluyor.

1 yorum:

banu kırmızıgül dedi ki...

canım benım ellerıne saglık cok guzel gorunuyor. ulkemızde ozellıkle ıc anadoluda yaygın degıl bu lezzetlı sebze. keske her yerde ve pazarlarda bulsak konserve satıyorlar genelde. sevgılerımle..
http://www.kibelesofrasi.com/