17 Mart 2010 Çarşamba

Nohutlu Manti


Bu yemegi Bolu'da ogrendim. Bolu'lularin yaptigi bir yemek. Bir cok kez burada arkadaslarima yaptim yiyen herkes bayildi. Yaptiginizda sevmeyecek birisi olursa lutfen bana mesaj atin merak ediyorum:) Yalniz pisirmeden resmini cekmistim , unutmusum hazir halde resmini cekmeyi bir dahaki yaptigimda onuda ekleyecegim:)


MALZEMELER:


3 yufka
300 gr. kiyma
1 su bardagi haslanmis nohut
1 avuc haslanmis pirinc
1 adet kuru sogan
et suyu yada iki tane et bulyon
maydonoz
tuz
karabiber
sarimsak
yogurt
pul biber
2 kasik tereyagi
cok az nane


uzerine:

2 yumurta
100 gr. tereyagi


YAPILISI: Oncelikle icimizi hazirliyoruz. Kuru sogani minik minik dograyip sivi yagda birazcik kavuruyoruz. Uzerine kiymayi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Kiymada kavrulduktan sonra tuzunu, karabiberini,maydonozunu ekleyip, haslanmis pirinci ile nohutuda ekleyip kenara aliyoruz. Bu arada uc yufkayi ister ucunu bir rulo yapabilirsiniz , isterseniz tek tek rulo yapip birer parmak kalinliginda kesiyoruz. Yaglamis oldugumuz tepsiye tepsi dibi gorunmeyecek sekilde yufkalarin yarisindan biraz fazlasini rastgele atiyoruz. Onun uzerine kavrulmus harcimizi yayiyoruz. Harcinda uzerine kalan kesilmis yufkalari gene rastgele sekilde atiyoruz. Butun tepsi uzerine eritilmis 100 gr tereyagi ile cirpilmis 2 yumurtayi cirpip butun yufkalarin uzerine gezdiriyoruz. Ve kizgin firina suruyoruz. Bu arada ocakta et suyumuzu hazirliyoruz. Ister bulyon ile isterseniz kendi yapmis oldugunuz sicak et suyunu firindan uzeri kizarip cikardigimiz mantimizin uzerine dokuyoruz. Uzerine cikmayacak kadar et suyu dokun. Ayni buyuklukte baska bir tepsi ile kapatin uzerini. 5 dk bekledikten sonra kare kare kesip servis tabagina alabilirsiniz. Uzerlerine sarimsakli yogurt, kizdirilmis biber ve toz naneyi serpip servis yapin.

1 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Merhabalar,

Yorumunuzda kalıplarımı nereden aldığımı sormuşsunuz..Nordic ware sitesine girersenin orada her birini göreceksiniz..Her yeni kalıbımın altında Nordic ware olduğunu belirtmişimdir..Demek ki gözünüzden kaçmış..Umarım yardımcı olabilmişimdir..



Selamlar Gül,