23 Kasım 2009 Pazartesi

Havuç Rüyası


Ben bu tarifi sevgili blog arkadasim yesilkivi den aldim. Havuclu tarifleri seviyorum. Cokca aldigim bir zamanda bunu denedim harika sonuc verdi. Arkadasima tarifi bizimle paylastigi icin tesekkur ediyor bende sizlerle paylasiyorum.


MALZEMELER:

1 kg havuc
2 su bardagi toz seker
4 tepeleme yemek kasigi nisasta
2 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi
1 limonun suyu
petibor biskuvi


YAPILISI: Havuclarin kabuklarini soyup haslanmalari icin tencereye koyun. Haslanan havuclari rondodan gecirip pure yapin. Haslama yaptiginiz suyu eger eksilmisse 4 su bardagi su ile tamamlayin. Diger malzemeleride bu suya katarak muhallebi kivami elde edin. En son olarak pure yaptiginiz havucuda ekleyin bu karisima. Ocakta bir iki kez karistirip alin kenara. Su ile islattiniz bir borcama bir kat petibor biskuvi bir kat muhallebi koyarak istediginiz kadar kat olusturabilirsiniz. Uzerinide istediginiz sekilde (ceviz, hindistan cevizi, krem santi) susleyerek dolapta dinlendirip servis yapabilirsiniz.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba tarifleriniz cok güzel ellerinize saglik ,bizede bekleriz bu arada haftanin blogculari secimleri basliyacak sizde katilmak isterseniz buyrun
www.herseycocuklarimizicin.com

saygilar

ceyt dedi ki...

ellerine sağlık canım.
geçmiş bayramını kutlarım.
sevgiler...

Hersey Cocuklarimiz Icin dedi ki...

blogunuz hayirli olsun icerigi cok güzel ,
sizide bekleriz tum blogcularin bulusdugu mekana blog tanitim haftanin blogcusu secimleri basliyacak ,link takas da yapiyoruz.
hayirli gunler dileriz..

wwww.herseycocuklarimizicin.com