11 Eylül 2009 Cuma

Afgan Mantisi


Aslinda bilmiyorum bu isimde bir manti varmidir. Arastirmadim ama ben bir afgandan ogrendigim icin bu ismi koydum. Bizim etli alistigimiz mantinin disinda bir manti. Enfes oldu yani en azindan bizim evde herkes bayildi.


MALZEMELER:

Hamuru Icin:

1/2 kg un
2 yumurta
tuz
Aldigi kadar un

Ici icin:

3-4 demet yesil sogan
Uzerine:
yarim kg kiyma
tuz
karabiber
pul biber
1 su bardagi haslanmis siyah fasulye
sarimsakli yogurt


YAPILISI: Hamuru ayni bizim mantidaki gibi sertce bir hamur yapip bezelere ayiriyoruz. Bezeler dinlendikten sonra incecik aciyoruz. En kucuk cay bardagi ile kesiyoruz. Ayri bir yerde yesil sogani sadece yesil kisimlari olmak uzere incecik kiyiyoruz. Bardakla kestigimiz hamurlarin ortasina bu yesil sogandan koyup yarim ay seklinde kapatiyoruz. Butun hamurlari bu sekilde yaptiktan sonra kaynamis su icerisine sokup 5 dk tutup cikariyoruz.Servis tabagina aliyoruz. Uzerine sarimsakli yogurdu dokup, kiymayi tuz ve biberlerle kavurup icerisine fasulyeyi de ekleyip sarimsakli yogurdun uzerinede bu karisimi dokuyoruz.

Not: Hazir pakette cin hamurlari vardir. Bulabilenler hamur ile ugrasmayip onunlada yaparlarsa inanilmaz guzel oluyor hemde kolayca hemencik bitiyor. Ben artik hep hazir hamurla yapiyorum. orjinal tarifi bozmamak icin oyle yazdim.

2 yorum:

ceyt dedi ki...

canım çok değişik bir mantı olmuş.ellerine sağlık.ben mantıyı çok seven biri olarak bunu da denemeliyim. eminim bu da çok lezzetli olmuştur.
öpüyorum sevgiler..

Ligtv izLe dedi ki...

Çok güzel çok severim elinize sağlık