Hafif tatlilardan biri bence:) Lezzeti super, gorunumu guzel, yedikcede yedirten bir tatli. Tarifi Portakal Agacindan aldim. Surekli yapar oldum. Portakal agacindaki tarifden degisik olarak sadece olculeri degisitirdim. Iste tarif:
MALZEMELER:
6 adet elma
toz şeker
12 adet petiborbiskuvi
12 adet petiborbiskuvi
hindistan cevizi
Icine: dovulmus ceviz, kuru uzum, tarcin
Krema icin:
1 lt süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
YAPILISI: Elmalari kabuklarini soyup, ortadan ikiye kesin. Cekirdeklerini cikarin ve cekirdek bosluklari alta gelecek sekilde bir tencereye siralayin. Uzerlerine birer yemek kasigi seker serpin. Elmalarin yarisina gelecek kadar suyla doldurun tencereyi ve yumusamaya baslayincaya kadar ocakta tutun. Krema malzemelerini tereyagi haric karisitiirip muhallebi kivaminan gelinceye kadar pisirin ve en son tereyaginida atip mikserle cirpin. Ic malzemesini bir kasede karistirin. Pisen elmalarin oyuk kisimlarini bu karisimla doldurup uzerine bir tane petibor biskuvi kapatip bir borcama ters cevirin. Butun Elmalari bu sekilde yaptiktan sonra kenardaki kremayi elmalarin uzerine gezdirin. En ustede hindistan cevizi serpip buzdolabina kaldirin. soguk servis yapin.
1 yorum:
ellerine sağlık canım benim sevgiler..
Yorum Gönder