Cok cesitli tarifleri vardir elmali rulonun. Agizda dagilan kiyir kiyir olan tarifi benim tercihimdir. Annem cok guzel yapar bende ara ara yapiyorum. Gebelik sekeri cikali yasak ya, hangi tatliyi hangi sekilde yapsamda yiyebilsem diye dusunuyorum:) Neyse az bir zamanim kaldi. Ama bu da tatlandirici ile yapilmis sekli elmali rulonun:)
MALZEMELER:
125 gr. tereyagi
1/2cay bardagi siviyag
1,5cay bardagi yogurt
1 cay bardagi pudra sekeri
2 cay kasigi karbonat
Aldigi kadar un
ic malzemesi:
4 orta boy elma
1 su bardagi ceviz
2 yemek kasigi tarcin
yarim su bardagi toz seker
YAPILISI:Once icini hazirladim ki sogusun diye. Elmalari rendeledim. Teflon tavaya koyup uzerine tarcin, ceviz, sekeri ekledim. Suyunu cekene kadar kavurdum. sogumaya birakip hamuruna gectim. Tereyagini eritmeden, zeytinyagi, yogurt, pudra sekeri ve karbonati karistirdim. Yavas yavas unu ekledim. Yumusakca bir hamur elde ettim. Hamuru 4-5 parcaya ayirarak, bunlari yarim saat buzdolabinda beklettim. Sonra merdane ile 1-2 cm kalinliginda actim her bir bezeyi. Daire seklindeki hamuru once 2' ye ,sonra 4' e , sonrada 8 'e boldum. Kestigim bu hhamur parcalarinin icine elmali harctan koyup rulo yaptim. Sigara boregi gibi. Onceden kizdirdigim firina surdum. 360 F da pisirdim. Soguduktan sonra uzerlerine pudra sekeri serptim.
1 yorum:
harika görünüyorlar ellerinize sağlık
Yorum Gönder