Konu sebze olunca sevmedigim bir sebze yok diye dusunuyorum. Enginar dolmasi da en sevdigim tatlardan bir tanesi. Yapimi kolay , lezzetli bir tarif.
MALZEMELER:
Enginar kalbi
1 adet kuru sogan
2 adet havuc
1 adet domates
2 dis sarimsak
250 gr haslanmis bezelye
1 tatli kasigi seker
tuz
karabiber
1 limon suyu
YAPILISI: Soganlari kup kup dograyip zeytinyag konmus tavada ceviriyoruz. Biraz kavurduktan sonra icine kup kup kesilmis havuclari, sirasiyla; sarimsak, bezelye, domates, karabiber, tuz ve sekeri katip ocakta ceviriyoruz. limon suyunu da sikip altini kapatiyoruz. Yayvan bir tencereye enginar kalplerini diziyoruz. Iclerine tavada hazirlamis oldugumuz harctan dolduruyoruz. uzerlerine cikmayacak kadar su koyup ocakta pismeye birakiyoruz. Enginarlar pistiginde zeytinyaglimiz hazirdir. Ben enginari buzlukta aldim. Acikcasi tazesini alip temizlemeyi hic dusunmedim. Cunku bir kere denemistim ve ellerim mahvolmustu:) Saatlerimi almisti ayrica o yuzden ister konserve kullanin ister buzlukta alin cok daha kolay oluyor:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder