20 Ocak 2010 Çarşamba

Paçanga Böreği


Biz bu boregi cok yemesekde yapildiginda cok severek yiyoruz. Pastirmayi yedikten sonraki kokusu yuzunden cok almiyorum. Neredeyse bu borek icin aliyorum bir tek diyebilirim. Bir cok cesitli sekillerde yapanlar var. Bende asagida anlattigim gibi yaptim.


MALZEMELER:

3 adet yufka
250 gr. pastirma
2 adet domates
2 adet carliston biber
250 gr kadar kasar peyniri
aycicek yagi

YAPILISI: Yufkalari sigara boreklik yufka keser gibi sadece dorde kesiyoruz. Pastirmalari, biberleri, domatesleri kucuk kucuk dograyip, biberden baslayarak, domatesi en sonda pastirmayi katarak bir ceviriyoruz tavada. Domateslerin suyunu cektirene kadar kavurup, sogumasi icin kenara aliyoruz. Kestigimiz yufkalarin icine bu harctan koyup, ister rende halinde ister ince uzun sekilde kesilmis kasarlarida uzerine yerlestirip uc parmak kalinliginda sigara boregi sarar gibi sariyoruz. tavada kizdirilmis aycicek yaginda boreklerimizi kizartip sicak servis yapiyoruz.

Hiç yorum yok: