11 Mayıs 2009 Pazartesi

Kuru Kayısı Reçeli


Neredeyse tazesinden daha lezzetli oldu diyebilirim. Gene mahrum oldugumuz bir meyve haliylede onu animsatacak tadlar denemeye calisiyoruz. Kurusunu burada bulmak mumkun. Bende surekli evde bulundururum. Recellerimin hepsinin birden bittigi bir anda aklima geldi ufak bir arastirma ile kafamda kendi tarifimi olusturdum ve yaptim cok guzel oldu.


MALZEMELER:


Yarim kg kuru kayisi
1 kg tozseker
yarim limon suyu
5 su bardagi su


YAPILISI: Kayisilar aksam suya koydum sabaha kadar beklediler. Kuru kayisi oldugu icin cok sisti kimisi o yuzden onlari bicakla kestim. Cok kocamandilar yerken zor olmasin diye kestim. Beklettigim suyu dokmeden o suyun icerisinde hasladim. Kaynamaya baslayinca uzerine sekerini bosalttim. Kaynadikca kopugunu kasikla aldim. Yarim limon suyunu da ekleyip bir tasim daha kaynatip altini kapattim. Cok haslarsaniz erir marmelat gibi olurlar cok kaynatmamanizi tavsiye ederim.

1 yorum:

cimcime dedi ki...

Hoşuma giden blogunuzu, maydanoz blog topluluğu içerisine almakla onur duydum. Başarılar.