17 Mart 2009 Salı

Muzlu Rulo Pasta




Rulo pasta yapimi zordur. Gercekten iyi yapilmissa harika bir tatlidir benim icin. Ben bu tariften cok memnun kaldim. Denerseniz sizlerinde memnun kalacagindan eminim. Bir gun onceden yapilip ertesi gun yendiginde tadi dahada bir harika oluyor benden soylemesi.


MALZEMELER:

5 yumurta
5 yemek kasigi seker
5 yemek kasigi un
1 paket kabartma tozu


Krema malzemeleri:

1,5 litre sut
2 yumurta
1,5 cay bardagi tozseker
1 cay bardagi un
limon kabugu rendesi


2 adet muz
hindistan cevizi
ceviz yada antep fistigi


YAPILISI: Seker ile yumurtalarin sarilarini cirpin. Baska bir kaptada yumurtalarin beyazini cirpin. Yumurta beyazlarini sekerli yumurta sarili karisima yavas yavas ekleyin. Kopukleri gitmesin o yuzden yavas ekleyin diyorum. Daha sonrada elenmis un ile kabartma tozunuda bu karisima ekleyip karistirin. Yagli kagit serilmiz bir tepsiye bu karisimi kasik yardimi ile yayin.175 dereceden uzerine hafif kizarana kadar pisirin. Yaklasik 15 dk surdu benimki. Kek pistikten sonra sicakken yagli kagit ile birlikte rulo seklinde sarin. Yagli kagit uzerine isterseniz islak bir bez ortebilirsiniz. Krema malzemelerininde hepsini karistirarak pisirin. Ilinmis olan kek yavasca acin ortasina krema surup iki tane muzuda yerlestirdikten sonra, rulo seklin sarin. Kremadan uzerinede surup hindistan cevizi ile cekilmis ceviz yada antep fistigi ile susleyerek servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok guzel, rulo pasta yemiyeli belki yillar oldu:) Gorunce hatirladim birden. Ellerinize saglik