3 Şubat 2009 Salı

Nuraniye


Cok sevdim ben bu yemegi/salatayi. Herhangi bir kategoriye oturtamadim. Aslinda salata ama yemek gibi doyurucu. Kabak sevenlere tavsiye ederim.


MALZEMELER:


5 adet kabak
5-7 sap yesil sogan
1 demet maydonoz(buyukse demet yarimda kullanilabilir)
1 demet dereotu
1 su bardagi pirinc
3 dis sarimsak
2 su bardagi suzme yogurt
siviyag
kirmizi toz biber
tuz


YAPILISI: Kabaklari temizleyip rendeleyin. Bir tavaya zeytinyagini koyup ince ince dogranmis yesil soganlari biraz cevirin. Uzerine kabaklarida ekleyin birazda onlar kavrulsun. Pirinc ekleyip, pirincinizin pismesine gore su koyun. Amerikan pirinci bu salataya yakisiyor cunku cok su ceken bir pirinc. Kabaginda sulandigini dusunursek bu pirinc suyu kaldiriyor. Tuzunuda ekleyip pismeye birakiyoruz. Pismesine yakin ince dogranmis maydonoz ve dereotunuda ilave edip bes dk daha ocakta tutup altini kapatiyoruz. Sogumaya birakiyoruz. Iyice soguduktan sonra sarimsakli suzme yogurdunu bu kabakli karisimla karistiriyoruz. Servis edilmeden once zeytinyaginda kizdirdigimiz kirmizi tozbiberi uzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok: